aantal blauwe afdalingen in skigebied Konigsleiten 152 km aantal cabineliften in skigebiet Konigsleiten 26
aantal rode afdalingen in skigebied Konigsleiten 381 km aantal stoeltjesliften in skigebiet Konigsleiten 69
aantal zwarte afdalingen in skigebied Konigsleiten 87 km Konigsleiten 82
Skigebied bekijken


Booking.com

ACCOMODATIE ZOEKEN


Hotel

Pension

Woning

Konigsleiten, sneeuwzeker familiedorp

Konigsleiten ligt helemaal aan het einde van de doorgaande weg. Het dorp Konigsleiten ligt op 1600 meter. Dit betekent dat Konigsleiten in de winter erg sneeuwzeker is. Konigsleiten is net als bijvoorbeeld Ischgl en SoldenIn de zomer is er niet zo veel te beleven in Konigsleiten. Het is meer of minder een sattelietdorp van het nabijgelegen Gerlos. Konigsleiten ligt gek genoeg niet net zoals Gerlos in Tirol, maar in het bundesland Salzburg.

In Konigsleiten bevindt zich ook de hoogst gelegen sterrenwacht van Europa en deze is op heldere dagen zeker een bezoekje waard. Verder kunt u in het dorp beschikken over een Sauna, solarium en massage.

Konigsleiten. Impressie van Konigsleiten
Een impressie van Konigsleiten


Wintersport in Konigsleiten

Konigsleiten is een ideale bestemming voor de wintersport. Vanwege de hoge ligging is het erg sneeuwzeker. En er is veel aanbod van appartementen en hotels in Konigsleiten. Het skigebied is direct aangesloten op de skigebieden van Gerlos en Zell am Ziller.

Het dorpje kent geen apres ski op grote schaal, wel ligt er altijd veel sneeuw in het dorp. Hierdoor kunnen kinderen na de skiles lekker spelen in het dorp. In Konigsleiten staan veel chalets en appartementen. Dit is ideaal voor gezinnen, omdat die dan over meer ruimte beschikken dan in een hotel. Al met al is dit voor gezinnen met kinderen een ideale bestemming in Tirol.

Het grote voordeel van Konigsleiten is dat er geen doorgaand verkeer is in het dorp doordat het plaatsje aan het einde van het dal ligt.

Konigsleiten. Impressie van Konigsleiten
Een impressie van Koenigsleiten


Tourismusburo

Bundesstrasse 27d
6262 Schlitters, Zillertal

T: +43 5288 87187
E: holiday@zillertal.at

Zillertal Arena
Mayrhofen

Zillertal Arena

Zillertal